
سئو چیست
کلمه سئو (SEO) مخفف کلمههای Search Engine Optimization است. معنی تحت اللفظی آن «بهینهسازی موتور جستجو» میشود. حال که با معنی این کلمه آشنا شدید به سراغ سوال سئو چیست؟ میرویم. تعریف کلی و مفهوم سئو را میتوان اینگونه بیان کرد. مجموعه فعالیتهایی که برای بهبود عملکرد سایت انجام میشود را سئو گویند. وظیفه سئو بیان عوامل مهم در صفحه جستجو است. این مبحث نیازمند دانش تخصصی خود است، به همین جهت فرآیند پیچیدهای دارد. با توجه به سرعت تغییر الگوریتمهای موتورهای جستجو میبایست مهندسین سئو دانش و اطلاعات خود را همواره به روز نگه دارند. وظیفه بهینهسازی سایت بر عهده سئو کار است. یکی از واجبات سئو کارها آشنایی با الگوریتمهای رتبهبندی گوگل است.
تاثیر رفتار کاربران بر سئو چیست
موتورهای جستجو مانند گوگل هر روزه تلاش میکنند الگوریتمهای خود را متناسب با خواسته کاربران تغییر دهند. RankBrain یکی از همین الگوریتمها است که رفتار کاربران هنگام جستجو را آنالیز میکند، در نتیجه وابسته به همین آنالیز رتبهبندی نتایج را بهینه میکند. زمانی که کاربر متنی را در گوگل جست و میکند، یک یا چند گزینه به او پیشنهاد میشود. یکی از ملاکهای مهم برای گوگل تعداد کلیک برای ورود به سایت است. مدت زمان حضور کاربر در سایت شما نیز برای گوگل اهمیت بسیار زیادی دارد. دیگر فاکتور مهم برای گوگل سرچ دوباره سایت شما توسط کاربر است. Dwell Time یا فاصله زمانی بین حضور کاربر در سایت شما تا سرچ دوباره آن در گوگل نیز از عوامل مهم در الگوریتم رتبهبندی گوگل به حساب میآیند.
تاریخ شروع سئو
اوایل دهه ۹۰ میلادی نخستین موتورهای جستجو شروع به فعالیت کردند. Infoseek، Altavista و Yahoo از محبوبترین این موتورها بودند. آن سئو بر حسب حروف الفبا بود و صفحات با اسم AAA در بالای لیست قرار میگرفتند. با مرور زمان و رشد استفاده از اینترنت موتورهای جستجو الگوریتمهای جدیدی را برای تعیین رتبهبندی مورد استفاده قرار دادند. فکور در ابگوریتمهای جدید تراکم کلمه کلیدی بود. تراکم کلمه کلیدی به معنی: تعداد دفعات تکرار یک عبارت یا کلمه تقسیم بر تعداد کلمات کل صفحه میباشد. با توجه به این الگوریتم جدید، سئو برای رشد سایتها فعالیت خود را شروع کرد. شروع کار سئو برای بهبود رتبهبندی سایتها در موتورهای جستجو موجب این شد که مهندسین سئو هر روزه به دنبال روشهای خلاقانهتری برای پیش برد این هدف باشند.
در مقالهای که در سال ۱۹۹۶ به چاپ رسید، به استفاده از روشهای غیر اخلاقی برخی توسعهدهنگان پرداختند. داخل این مقاله توضیح داده شد که برای رسیدن به لینکهای اول در موتورهای جستجو از کلمات کلیدی ویژه که معمولا در پشت گرافیک سایت پنهان است استفاده میکردند. نتیجتا موتورهای جستجو این کلمات کلیدی را جستو میکرد و موجب افزایش رتبهبندی سایت میشد. لا توجه به مطالبی که گفته شد بالا بردن رتبه سایت در اوایل بخصوص با سافتاده از روشهای غیر اخلاقی کار به نسبت ساده بود. با پیشرفت و پیچیدهتر شدن الگوریتمهای گوگل کار مهندسین سئو به مراتب سخت و سختر شده است.
اهداف سئو چیست
مهمترین هدف سئو کمک به حضور در لینکهای بالا در نتایج جستجو است. بدست آوردن جایگاه بالا در موتورهای جستجو با افزایش ارتباط توسط کاربران بین کلمات کلیدی و صفحات از دیگر اهداف سئو است. نمایش هرچه بیشتر صفحات مرتبط توسط موتورهای جستجو هم برای کاربر و هم برای خود موتورهای جستجو مزایای بسیاری دارد. به این ترتیب، کاربر بیشترین مطالب مرتبط با سرچ را گیر میآورد و در نتیجه موتور جستجو قابل اعتمادتر میشود. در جواب این سوال که مهمترین عامل در سئو چیست؟ یک جواب کوتاه وجود دارد که آن، زمان است. این فرآیند به دانش و زمان برای پیاده کردن روشهای خود نیاز دارد. قطعا بزرگترین سرمایه برای بهبود و بهینه کردن سایت، زمان است.
ممکن است روند سئو هفتهها یا ماهها زمان ببرد. این زمان وابسته به نوع استفاده از کلمات کلیدی متغیر است. ممکن است نتایج این فرآیند به سرعت قابل مشاهده نباشد لیکن، در طولانی مدت باعث بالا رفتن بازدیدکنندگان و رتبهبندی میشود. نزدیک به ۶۰٪ کلیکها برای سه لینک بالایی در صفحه اول نتایج جستجو است. از این رو برای سایتها بودن در این رتبه از اهمیت بسیاری زیادی برخوردار است. بطور کلی سئو در بازدید وب سایت تاثیر بسزایی دارد. بر برندسازی تاثیر بسیاری دارد و باعث افزایش فروش محصولات خواهد شد. موجب میشود وب سایت در صفحه نتایج موتور جستجو از رتبه بهتری برخوردار شود. در نتیجه باعث افزایش ترافیک سایت خواهد شد.
کلام پایانی
اگر در فضای مجازی فعال باشید قطعا کلمه دیجیتال مارکتینگ به گوشتان خورده است. در واقع سئو زیر مجموعه دیجیتال مارکتینگ است. در این مطلب توضیح دادیم که اهمیت سئو چیست. چه کاربردهایی دارد. اگر در این فضا فعالیت دارد حتما جملاتی مشابه «برای پیشرفت کار باید روی سئو سرمایهگذاری کنید.» یا «اگر در لینکهای بالای صفحه اول گوگل نباشید فروش خوبی نخواهید داشت.» را شنیدهاید. پس باید بدانید اگر در فضای مجازی فعالیت دارید باید برای یادگیری و استفاده از آن وقت و سرمایه بگذارید.
گذاشتن نظر