در حال بارگذاری

css چیست

هنگام طراحی وب سایت اولین سوالی که پیش می‌آید این است که html و css چیست؟ کاربرد ا«‌ها چیست؟ آیا به css یا html نیاز است؟ برای پاسخ به این سوالات در ابتدا باید با این دو مفهوم آشنا شد. صفحات که تنها با html طراحی شده‌اند زیبایی خاصی ندارند، لیکن با استفاده از css می‌شود جلوه‌های زیبایی به این صفحات داد. برای زیباسازی زبان‌های مختلفی در طراحی سایت وجود دارد که یکی از این زبان‌ها css است. در ادامه با کاربرد‌ها و مفهوم کلی css آشنا خواهیم شد. برای آشنایی با css و کاربرد‌های آن ما را تا انتهای این مطلب همراهی کنید.

CSS چیست و چه کاربردی دارد؟ - آی تی ویکی پدیا

مفهوم سی اس اس چیست؟

سی اس اس یک زبان برای طراحی صفحات وب سایت است. این کلمه مخفف Cascading Style Sheet این است. زبان سی اس اس یکی از محبوب‌ترین زبان‌ها برای طراحی صفحات وب است. همچنین سی اس اس از اسکریپت‌های دیگر مانند plain XML، SVG و XUL پشتیبانی می‌کند. با استفاده از این زبان می‌شود ظاهر سایت مانند رنگ، فونت و بسیاری از فاکتور‌های دیگر را تغییر داد.

کاربرد css چیست؟

جداسازی اطلاعات محتوا و اطلاعات ظاهری مانند رنگ، سایز و فونت از هم کار اصلی css است. این عمل باعث بالا رفتن سرعت دسترسی، انعطاف‌پذیری کنترل ویژگی‌های ظاهری سایت و امکان طراحی چندین صفحه وب با یک فرمت ثابت است. همچنین باعث جلوگیری از پیچیده شدن طراحی سایت و انجام کارهای تکراری می‌شود. مشخص کردن ارتفاع و عرض، طراحی ریسپانسیو صفحات وب سایت، انتخاب پس زمینه دلخواه، مشخص کردن جایگاه المان‌ها و بسیاری دیگر از کار‌ها را می‌توان به راحتی با css انجام داد.

CSS چیست و چه کاربردی دارد؟

ساختار کدها

در css ساختار کدها به دسته‌ی انتخاب کننده و بلاک اعلان تقسیم می‌شود. اگر در نظر داشته باشید به قسمتی از html مدل و سبک خاصی بدهید، ابتدا باید یک تگ را انتخاب کنید و کدها را بر روی آن اعمال کنید. Selector یا انتخاب کننده‌ها چند نوع مختلف دارند.

انتخاب کننده عنصر

در این نوع می‌توانید یک تگ مانند تگ (<p>) را انتخاب کنید و تغییرات مورد نظر خود را بر روی آن اعمال کنید. برای مثال تگ ذکر شده را به حالت اتیلن در بیاورید.

انتخاب کننده id

هنگامی که می‌خواهید تغییرات مورد نظر خود را بر روی گروهی از تگ‌ها ایجاد کنید باید از انتخاب کننده id استفاده کنید. در ابتدا شما برای تگ‌های مورد نظر خود یک id در مشخص می‌کنید و بعد از آن تغییرات را بر روی id اعمال می‌کنید. تمام این تغییرات بر روی همان id تعریف شده ایجاد می‌شود.

انتخاب کننده Class

روند کار این نوع مانند id است. اول باید یک کلاس کلی تعریف کنید و سپس به بخش css رفته و تغییرات را روی کلاس مورد نظر ایجاد نمایید.

Declaration

در بلاک اعلان که بین {…} قرار می‌گیرد، می‌شود نوع استایل مورد نظر خود برای تگ‌ها را مشخص کنید. دو قسمت «ویژگی» و «مقدار» در این بخش وجود دارد. برای مثال شما مشخص می‌کنید تگ <p> به چه رنگ و با چه اندازه فونتی باشد.

stylesheet چیست؟

به مجموعه از قواعد و کد‌های css که به مروگر نحوه نمایش تگ‌های html را می‌گوید، stylesheet می‌گوند.

External CSS

پرکاربردترین روش استفاده از کد‌های css است. در این روش می‌شود با تغییر فایلی که از قبل ایجاد شده ظاهر سایت را دست‌خوش تغییر کرد. کد‌های نوشته شده در این روش را در نرم‌افزرار‌های موجود مانند vscode یا با استفاده از notepad به صورت مجزا قرار می‌دهید و سپس آن را به فایل اصلی متصل می‌کنید.

Internal CSS

زمانی از این روش استفاده می‌شود که نیاز باشد یک صفحه از سایت مدل و سبک خاصی داشته باشد. در این صورت می‌توانید در بخش <head> در تگ <style> تغییرات مورد نظر خود را ایجاد کنید.

کلام آخر

حا که متوجه شدید css چیست، به راحتی می‌توانید اهمیت استفاده از آن را در طراحی یک وب سایت درک کنید. اگر css وجود نداشت تصویر کنید چه فضای زشتی بر سایت‌ها حاکم می‌شد. علاوه بر زیبایی انعطاف‌پذیری بهتر و بیشتر css نسبت به html موجب محبوبیت آن شده است.

اشتراک گذاری:

گذاشتن نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.